Historie

In 1992 is Stan Witlox begonnen in het familiebedrijf Witlox installatie. In 1995 heeft hij dit bedrijf als 3e generatie voortgezet tot 2007. Wilsta b.v. prefableidingen, opgericht door Wilma en Stan Witlox, was toen nog een dochter onderneming van het installatiebedrijf.

PP-R, PP-H, PE en HDPE leidingen

Wilsta heeft zich verder gespecialiseerd in  kunststofleidingbouw. Hierdoor heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt. Door de vele investeringen én de groei is het installatiebedrijf volledig opgegaan in Wilsta BV prefableidingen.

De onderneming bestaat nu uit 27 vaste medewerkers die dagelijks technische installaties aanleggen met PP-R, PP-H, PE en HDPE leidingen. Deze installaties worden toegepast in ziekenhuizen, kantoren, maritieme en industriële sector.

Wilsta BV prefableidingen is met name gespecialiseerd in Aquatherm pp-r leidingen. Met Aquatherm gmba wordt dan ook zeer intensief samengewerkt. Zo ook met gerenommeerde opdrachtgevers, fabrikanten en adviseursbureaus.

We zijn de laatste jaren zeer actief in de offshore. Met name op baggerschepen waar piping vervangen wordt naar kunststofleidingen van Aquatherm PP-R. Deze worden tijdens een docking uitgewisseld. Deze opdrachten zijn vaak in het buitenland. Wilstra BV monteert ook vaak tijdens nieuwbouw prefableidingsystemen op locatie.

Wilsta BV prefableidingen beschikt over een zeer zeer uitgebreid machinepark. Sommige machines zijn speciaal gebouwd en uniek voor ons gemaakt. Zo kunnen wij werktuigbouwkundige installaties volledig in kunststofleidingen uitvoeren In PP-R en HDPE, inclusief verdelers. In onze werkplaats kan er worden gebouwd tot een diameter van 630mm. Doordat Wilsta BV prefableidingen is ontstaan uit het installatiebedrijf weten onze werknemers hoe een werktuigbouwkundige installatie werkt.

Wilsta Special Products BV

Door Wilsta Special Products BV worden tanks, buffervaten, verdelers en speciale producten gemaakt voor de maritime, industriele, medische en semiconductor industrie.
Wilsta Special Products b.v. heeft een eigen cleanroom en de modernste IR lasapparatuur.

wilsta-berlicum

Wilsta machinepark Berlicum

IR-lassen-cleanroom

IR lasmachine in cleanroom

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op!